17 SEPTEMBER 2015

Kunstprojekt: Skålen og Perlen bliver Kokkedals nye samlingssted

Det blev den anerkendte billedhugger og installationskunstner Eva Koch, der løb med sejren i kampen om at få lov til at udføre det store kunstværk i forbindelse med Klimatilpasning Kokkedal – Danmarks største klimatilpasningsprojekt. Vinderprojektet blev præsenteret i dag for presse, interessenter og beboere på Plejecenter Egelunden – kunstværkets kommende nabo.

Eva Koch vandt med et værk, der har arbejdstitlen Skålen og Perlen, som vil omdanne dele af Holmegårds Plads i Kokkedal til et indbydende samlingssted. Pladsen får en fordybning i midten – en skål - med bløde kanter, hvor beboere og gæster har mulighed for at forsvinde i deres egen verden – samtidig med at de er en del af et stort fælles rum. Skålen vil samtidig fungere som afvanding på pladsen med skjulte dræn underneden.

Rundt om Skålen kommer siddepladser og efter mørkets frembrud får pladsen en ekstra dimension, da en projekter støbt i fiberarmeret plast – Perlen – vil projicere en video af en blomstrende valmuemark. Perlen vil blive placeret oven på Plejecenter Egelundens tag, hvor den i dagstimerne vil tage sig ud som en skulptur. 

Kunstværket bliver således et integreret element i Danmarks største Klimatilpasningsprojekt, som bliver til i et partnerskab mellem Fredensborg Kommune, Boligselskaberne 3B og AB Hørsholm Kokkedal, Realdania samt Lokale- og Anlægsfonden.

Fakta
Statens Kunstfond har besluttet at støtte Klimatilpasning Kokkedal med 2,8 mio. kroner.

Eva Koch (f. 1953) er uddannet billedhugger fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1985 – 1992) samt ved Facultad de Bellas Artes, Barcelona, Spanien (1989 – 1990) Se mere: www.evakoch.net/da og www.kunstonline.dk