7. maj 2019

Idræt på vrangen

Hvordan får vi idrætten ud i byens rum? Kan klimatilpasning hjælpe på vej? Og er der noget særligt på færde i forstæderne? Kom til seminar i Kokkedal og vær med til at diskutere, hvordan vi kan løfte liv og aktiviteter ud af idrætshaller, skoler, foreningslokaler og indhegnede boldbaner.

Inde sjovt, ude trist?

Overalt i de danske byer finder vi haller, skoler og foreningslokaler, som er fyldt med liv fra tidlig morgen til sen aften. Her blomstrer fællesskab, bevægelser og læring. Udenfor bygningerne er billedet desværre ofte et andet. Parkerede biler, henslængte cykler, krakeleret asfalt og kedelige grønne områder præger det, der kunne være spændende byrum.

Både idrætten og byen som vindere

Hvordan ændrer vi på det? Kan de klassiske faciliteter vende vrangen ud på sig selv og bidrage til det fælles liv på gader og pladser? Og hvilke potentialer er der for, at de klassiske foreningsaktiviteter kan udvikles ved at blive åbnet op? Vil det også give plads til den mere selvorganiserede idræt og for andre typer af møder, end dem, der normalt finder sted i de enkelte foreningers regi? Måske kan vi udvikle flere gode mødesteder, hvis vi formår at åbne op?

Klimatilpasning viser vejen

Vi har samlet tre spændende projekter, som på hver deres måde viser vejen. I Kokkedal og ved Gladsaxe Idrætscenter har man på inspirerende vis formået at tænke klimatilpasning og nye faciliteter til idræt og bevægelse sammen. Og i Ikast har man i det nye Multihus Hjertet ladet inde og ude flette sig tæt sammen.

Kom og vær med

Alle er velkomne, men seminaret er særligt målrettet byplanlæggere, kultur- og idrætsfolk i kommunerne, aktive i foreninger samt landskabsarkitekter og andre rådgivere. Seminaret er gratis, men kræver tilmelding pga. begrænset deltagerantal.

Download programmet og tilmeld dig her.