Vandets nye veje afprøves og indvies

Himlen lod sluserne stå åbne til den officielle indvielse af Klimatilpasning Kokkedal d. 13. september, og den store nye Bølgeplads foran Egedalshallen blev i den grad testet. Regnen lagde sig i regnvandsbede og bassiner på de nyetablerede anlæg, og mange trodsede regnen, og mødte op til formiddagens faglige seminar.

I samarbejde med Vand i Byer inviterede Klimatilpasning Kokkedal fagfolk med interesse for klimatilpasning, vandtekniske løsninger, forsyning, byudvikling, arkitektur og landskab til en formiddag med fokus på klimatilpasning Kokkedal, et af Danmarks mest komplekse klimatilpasningsprojekter. 

På dagen mødte deltagerne de tre forskergrupper, der har fulgt projektet fra start samt repræsentanter fra partnerskabet og rådgivere på projektet. 
Ole Fryd fra Københavns universitet fortalte om det nye vandsystem, og hvordan både Ådalen og byområderne i Kokkedal nu kan håndtere langt større regnskyl. Seminaret bød også på oplæg om det sociale potentiale i projektet med arkitekt og byrumsforsker Gitte Marling og Oliver Vanges fra Lokale og Anlægsfonden. Herefter kom deltagerne på en tematisk rundvisning, hvor man kunne vælge sig ind på den vandtekniske tur, den sociale tur eller den arkitektoniske tur guidet af tilknyttede ingeniører, arkitekter og eksperter. Forsker Dorthe Hedensted Lund fra Københavns Universitet fortalte om, hvordan et så stort og komplekst projekt kan lykkedes, hvordan de syv parter fandt sammen, og fortalte hvad vi kan lære af organiseringen af processen bag det ambitiøse projekt.

Efter seminarets afslutning var det tid til den officielle indvielse med taler af borgmester Thomas Lykke Pedersen, udvalgsformand Lars Simonsen, projektchef Jørgen Dreyer, direktør i Lokale og Anlægsfonden Esben Danielsen, filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro og formand i AB Hørsholm Kokkedal Marianne Lundberg Andersen. Eftermiddagens taler blev afsluttet med bravur da Nordsjællands brandvæsen lukkede op for hanen og indviede pladsen med et styrtende regnvejr, til glæde for både små og store.

Klik på følgende links, for at læse mere om hvad hhv. Fredensborg Kommune og Realdania skriver om indvielses-dagen.